Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Армія РФ знову атакує Україну "шахедами": де лунають сирени

У суботу ввечері, 23 березня, російські загарбники запустили на територію України ударні безпілотники типу "Шахед". У низці областей лунає повітряна тривога.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Перші повідомлення про загрозу запуску дронів-камікадзе з'явились ще о 20:27. Тоді військові попереджали про небезпеку для Миколаївської та Херсонської областей. Згодом загрозу через "шахеди" було оголошено на Полтавщині.

Вже о 22:04 Повітряні сили заявили про рух безпілотників з Харківської області у напрямку півдня Полтавщини. Через кілька хвилин стало відомо про рух ворожих БпЛА з Херсонщини у напрямку Миколаївської області.

Станом на 22:35 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

В Україні 23 березня оголошено повітряну тривогу через атаку "шахедів"

Мапа: alerts.in.ua

Нагадаємо, 23 березня російська армія вкотре вгатила ракетами по Харкову. За словами мера Ігоря Терехова, прилетіло у промзону одного з районів міста — без постраждалих. Внаслідок ворожої атаки незначні ушкодження зазнала нежитлова будівля.

Як відомо, після півночі російські війська влаштували чергову атаку по Україні, використавши дрони-камікадзе. У низці східних і центральних областей оголошували повітряну тривогу. Зокрема, повідомляли про три вибухи у Харкові. Під повторний обстріл у Харкові 23 березня потрапили й працівники екстрених служб, поранення отримали поліціянт і рятувальник.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов повідомляв, що внаслідок масованої ракетної атаки в п’ятницю, 22 березня, повністю знеструмлено Харків. У місті не працювало метро, світлофори, транспорт курсує за схемою блекауту, а воду подавали за графіком.

У суботу, 23 березня, ворожі безпілотники атакували Харків. Зафіксовано "приліт" в одну з комунальних установ. Поранення отримав цивільний чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2024 22:40