Фото: Instagram alyona.alyona.official

Онлайн-трансляція першого півфіналу конкурсу "Євробачення-2024"

У вівторок, 7 травня, у шведському Мальме стартує наймасштабніший пісенний конкурс "Євробачення-2024". Вже о 22:00 єврофани зможуть повболівати за артистами, які боротимуться за перемогу у престижному конкурсі.

Перший півфінал "Євробачення-2024" транслюватиме "Суспільне".

Цьогоріч у "Євробаченні-2024" візьмуть участь 37 країн. У першому півфіналі виступлять представники 15 країн, серед яких і наші артистки. У другому півфіналі на сцену вийдуть представники 16 країн. У фіналі конкурсу виступатимуть 26 учасників, а саме по 10 учасників з кожного з півфіналів і п'ять артистів, які представлять країни Великої п'ятірки: Іспанію, Італію, Німеччину, Францію та Велику Британію. Також до фіналу автоматично доходить країна-господарка Швеція. 

У першому півфіналі виступлять представники таких країн, як Кіпр, Сербія, Литва, Ірландія, Україна, Польща, Хорватія, Ісландія, Словенія, Фінляндія, Молдова, Азербайджан, Австралія, Португалія, Люксембург.

У другому півфіналі покажуть свої номери представники Мальти, Албанії, Греції, Чехії, Швейцарії, Австрії, Данії, Вірменії, Латвії, Сан-Марино, Грузії, Бельгії, Естонії, Ізраїлю, Норвегії та Нідерландів.

Як проголосувати

Голосування у півфіналі розпочнеться після виконання останньої пісні та триватиме приблизно 15–25 хвилин. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows, зокрема через додаток можуть голосувати глядачі з країн, які не беруть участь у конкурсі.

Відповідно до правил міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", глядачам в Україні заборонено голосувати за представника своєї держави. Водночас українці, які проживають за кордоном у країні-учасниці першого півфіналу і користуються послугами іноземного мобільного оператора, можуть віддати голос за дует Jerry Heil та alyona alyona.

Де дивитись Євробачення 2024

Європейська мовна спілка на своєму офіційному YouTube-каналі проведе прямі трансляції півфіналів і фіналу без коментарів. Пряма трансляція півфіналів розпочнеться 7 і 9 травня о 22:00, гранд-фінал стартує 11 травня о 22:00.

Також українці можуть подивитись "Євробачення" на таких платформах, як телеканал "Суспільне Культура", сайт "Суспільне Культура" та на сайті "Суспільне Євробачення". 

Нагадаємо, що раніше в Україні прокотилась хвиля обурення стосовно грошей, які виділили на нацвідбір на "Євробачення-2024". Організація національного відбору обійшлася державному бюджету України в майже 11 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 07.05.2024 21:55