Фото: соцмережі

ООН внесла армію Росії до списку "ганьби" за вбивства дітей в Україні

Організація Об'єднаних Націй внесла Росію до глобального списку порушників за вбивства дітей в Україні. Генсек організації Антоніу Гутерреш звинуватив Росію у вбивстві 136 дітей в Україні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на доповідь Ради безпеки ООН.

За даними ООН, у 2022 році Росія вбила 136 дітей, покалічила 518 дітей, здійснила 480 нападів на школи та лікарні, а також використовувала 91 дитину як живий щит. Росія заперечує напади на цивільне населення від моменту вторгнення до України 24 лютого 2022 року.

Генсек ООН Антоніу Гуттеріш зазначив, що він був "особливо шокований" великою кількістю вбитих і покалічених дітей, а також нападами росіян на школи та лікарні.

Він також сказав, що його "особливо турбує" велика кількість таких злочинів проти дітей з боку українських Збройних сил. У своєму звіті ООН звинувачує ЗСУ у "вбивстві 80 дітей, пораненні 175 та у 212 атаках на школи та лікарні".

Зауважимо, за даними Офісу генпрокурора України, станом на ранок 22 червня 1518 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 490 дітей загинули та щонайменше 1028 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації провів аналітичне дослідження про примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За його висновками, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 23:35