Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

ООН засудила українські удари по Татарстану: Зеленський відреагував

На думку президента Володимира Зеленського, партнери України мають підтримувати відповіді Києва на атаки Російської Федерації. У такий спосіб глава держави відреагував на слова ООН про засудження ударів по об'єктах у Татарстані.

Таку заяву лідер України Володимир Зеленський зробив на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Олександр Стуббом, пише "Суспільне". Зеленський, зокрема, висловив подяку "різним міжнародним організаціям", які засуджують і фокусуються на ударах по Україні.

Водночас президент України зазначив, що представники міжнародних організацій матимуть право засуджувати удари по нафтопереробних заводах чи військові об'єктах на російській території РФ та тимчасово окупованих територіях лише після того, як вони на власні очі побачать, як живуть люди у Харкові.

"Мені здається, для того, щоб врешті-решт зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води. Треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія окрім сили нічого не розуміє", — зазначив президент.

Зеленський переконаний, що західні партнери мають підтримувати відповідь України на агресію РФ.

Цікаво, що Александр Стубб погодився зі словами Зеленського, що Москва розуміє лише мову сили.

"Війна — це супутні збитки й хоч би хто атакував (НПЗ в Росії, — ред.) вони знають, що роблять. Вони роблять це вміло, не наражаючи цивільних на небезпеку і треба це мати на увазі повсякчас", — заявив Стубб.

Нагадаємо, вранці 2 квітня безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан. Зокрема, вибухи пролунали у спеціальній економічній зоні "Алабуга".

За даними ЗМІ, цього ранку українські силовики атакували далекобійним дроном нафтопереробний завод у російському Нижньокамську, що розташований за 1000 кілометрів від українського кордону. Цей завод входить до топ-5 найпотужніших нафтопереробних заводів країни-агресора. Згодом стало відомо, що операцію провели Служба безпеки України та Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 19:21