Фото: росЗМІ

Операція "Майдан 3": ГУР назвало вартість інформаційної кампанії Кремля проти України

Росія виділила десятки мільйонів доларів на інформаційну операцію "Майдан 3", яка спрямована на розпалювання ворожнечі, загострення суперечностей в Україні, а також поширення страху і паніки.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк, передає "Бабель".

За його словами, "Майдан 3" став найдорожчою російською інформаційною спецоперацією проти України від 2014 року та Революції гідності, на дискредитацію якої росіяни витрачали десятки мільйонів доларів. Загальний бюджет операції сягнув 1,5 мільярда доларів, а для її ведення в Telegram пішло 250 мільйонів доларів. Він додав, що востаннє Кремль виділяв такі великі кошти під час Революції гідності у 2014 році.

Цьогорічною кампанією "займаються підрозділи, створені у всіх російських спецслужбах", у тому числі в Генштабі ЗС РФ, ФСБ та адміністрації Путіна.

"Наприклад, за проект осінньо-зимової дестабілізації в Україні відповідає перший заступник адміністрації Путіна Сергій Кирієнко. Також у кремлівському задумі змістити акценти із зовнішньої загрози на внутрішні суперечності в Україні бере участь заступник глави уряду Росії Владислав Сурков, який раніше був ідеологом так званого проекту "Новоросія", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Росія хоче усунути його з посади президента України до кінця 2023 року. Для цього країна-агресор вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3". 

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія наголошував, що керівництво Кремля намагається посварити всіх всередині України. Для цього вороги реалізовують свій задум щодо створення в Україні "Майдану-3".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 21:40