Фото: Ібрагім Раїсі. Джерело – IRNA

Оприлюднено причину аварії гелікоптера з президентом Ірану

Гелікоптер, на якому перебував президент Ірану Ібрагім Раїсі під час авіакатастрофи, був технічно несправним. Саме це стало причиною авіатрощі, в котрій загинули топчиновники країни.

Про це повідомляє IRNA.

"Раїсі загинув у неділю (19 травня 2024 року) внаслідок аварії гелікоптера, що сталася через технічну несправність під час повернення з Ходи", — зазначає у своєму повідомленні видання.

Також унаслідок авіатрощі загинули міністр закордонних справ Хосейн Амірабдоллахян, керівник п'ятничної молитви міста Тебріз Мохаммад Алі Аль-Хашем, губернатор Східного Азербайджану Малек Рахматі, керівник групи охоронців президента Мехді Мусаві, а також пілоти та екіпаж вертольота.

IRNA нагадало, що Ібрагім Раїсі був восьмим президентом Ірану, обраним керувати державою на 13-х президентських виборах 2021 року.

Що відомо про авіакатастрофу

За даними Reuters, гелікоптер із президентом Ірану Ібрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном розбився в горах 19 травня через негоду. Інцидент стався, коли вертоліт перетинав гірську місцевість у сильному тумані.

За повідомленням державного інформаційного агентства IRNA, негода ускладнила рятувальні роботи. Начальник штабу іранської армії наказав залучити всі ресурси армії та елітної революційної гвардії у пошуково-рятувальних операціях. Журналісти наголошують, що в авіатрощі також загинули губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малек Рахматі, представник Лідера Ісламської революції в провінції Східний Азарбайджан Аятола Мохаммад Алі Але-Хашем та ще кілька людей.

Нагадаємо, 20 травня напівофіційне інформаційне агентство іранського уряду Mehr News повідомило, що президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хоссейн Амір-Абдоллахян загинули внаслідок авіакатастрофи, яка сталася 19 травня. Місце падіння вертольота, на борту якого перебував президент та його оточення, зафіксовано недалеко від села Озі, розташованого в лісі Арасбаран у північно-західній провінції Східний Азербайджан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.05.2024 19:07