Фото: Офіс президента

Оприлюднено рейтинг уряду Шольца: він рекордно низький

У Німеччині впав рейтинг уряду канцлера Німеччини Олафа Шольца. Він рекордно низький з моменту його обрання у вересні 2021 року.

Про це свідчить опитування громадської думки інституту Insa, опубліковане Bild am Sonntag. За даними джерела, підтримка соціал-демократів Шольца впала до 17%, що на 8,7 відсоткового пункту менше, ніж їхній результат на федеральних виборах два роки тому.

Рейтинг інших політичних сил

Інші дві керівні партії, Зелені та ліберальні вільні демократи, отримали 14% та 6% відповідно. Сукупний рівень підтримки – 37% – є найнижчим для коаліції Шольца з моменту її обрання у вересні 2021 року.

Найбільша партія опозиції, консервативний ХДС, залишилася на рівні 27%, тоді як правопопулістська "Альтернатива для Німеччини" (АдН) набрала ще один пункт і тепер має 22%.

У східнонімецьких землях Бранденбург, Тюрингія та Саксонія, де наступного року відбудуться земельні вибори, АдН наразі є найсильнішою партією з понад 30% голосів.

Нагадаємо, Федеративна Республіка Німеччина посідає перше місце в Європі та друге місце у світі після США за обсягами наданої Україні військової допомоги. З початку російського вторгнення Міністерство оборони країни витратило на підтримку нашої держави близько 5,2 мільярда євро.

Раніше очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що канцлер Німеччини Олаф Шольц — єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus. Глава уряду не хоче надати нашій державі озброєння даного типу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.09.2023 18:45