Віктор Орбан. Джерело: "Радіо Свобода"

Орбан заявив, що не хоче спільного кордону з Росією та назвав причину

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не хотів би спільного кордону з Російською Федерацією. Таку думку він висловлює уже не вперше.

Про це повідомляє Telex.hu.

Під час спільного брифінгу лідерів Чехії, Польщі, Словаччини та Угорщини після саміту "Вишеградської четвірки" у Празі угорський прем'єр заявив, що, на його думку, перемогу у війні не зможуть здобути ні Росія, ні Україна. Також він переконаний, що воєнні дії можуть закінчитися лише мирними переговорами. За його словами, їх потрібно почати якнайшвидше, щоб врятувати людей.

Також Орбан наголосив, що для Угорщини "найбільш важливим питанням нацбезпеки" — не мати спільного кордону з Росією, тому що про такий період "є погані спогади". 

"Угорщина не хоче знову мати спільний кордон із Росією. Колись у нас був такий спільний кордон, і ці спогади нехороші", — пояснив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у розмові з колишнім канцлером Австрії Вольфгангом Шюсселем заявив, що Україна збереже суверенітет тільки в тому випадку, коли стане буферною зоною між Росією та Заходом. На думку угорського прем’єра, Україна має відмовитися від вступу до Євросоюзу та НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 19:40