Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Орбана образили висловлювання Кулеби щодо "проугорської" позиції: він відповів главі МЗС

Главі угорського уряду Віктору Орбану не сподобались висловлювання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Раніше український дипломат назвав його політику не проросійською, а проугорською.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Угорщини, пише Telex.

"Мене не цікавить їхня думка з цього приводу. Країна не повинна опускатися до того, щоб хтось інший судив про прем'єр-міністра та міністра закордонних справ Угорщини. Якщо вони це зроблять — а саме це і сталося в цьому випадку, — ми не звертатимемо на це уваги", — йдеться у заяві Орбана.

Орбан наголосив, що Угорщина є суверенною країною і вона не потребує "печатки кошерного схвалення" іншої держави.

"З якого дива? З якого часу нам потрібно, щоб наші слов'янські сусіди вирішували, хто ми такі?" — заявив глава угорського уряду.

Водночас Орбан припустив, що це міг бути дружній жест з боку Дмитра Кулеби, "але не можна так говорити про іншу країну з почуттям власної гідності".

"А якщо й говорити, то не дивуйтеся, якщо вона вдає, що нічого не чула", — додав прем'єр-міністр.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що він не вважає прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто проросійськими політиками. Він підкреслив, що позиція політиків — проугорська. За словами Кулеби, доказом цього є заява Сійярто про підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на рішення Європейського союзу щодо виділення Україні 50 мільярдів доларів допомоги. Він вирішив подати це за власну перемогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.02.2024 16:56