Фото: сторінка Віктора Орбана у соцмережі Х (Twitter)

Видав як власну перемогу: Орбан зробив заяву після виділення ЄС 50 млрд для України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на рішення Європейського союзу щодо виділення Україні 50 мільярдів доларів допомоги. Він вирішив подати це за власну перемогу.

Про це йдеться у заяві угорського прем'єра у соцмережі "Х".

За його словами, Угорщина нібито домовилася про "механізм контролю", який "гарантує розумне використання грошей" для України.

"Ми це вибороли! Угорці не повинні давати гроші українцям! Ми не будемо брати участь у війні, не будемо посилати зброю, ми залишаємося на боці миру!", заявив Орбан.

Угорський лідер також висловив задоволення тим, що ринки позитивно відреагували на угоду.

Додамо, що раніше Обран казав про те, що рішення щодо підтримки України не може бути довгостроковим, зокрема, через непевне майбутнє держави та прийдешні європейські вибори.

"Ми не знаємо, що станеться в Україні в найближчі три-чотири місяці. І що буде через чотири роки. Ніхто не знає, чи будуть американці брати участь у грі, чи ні. І, нарешті, головний аргумент полягає в тому, що через п'ять місяців у Європі відбудуться вибори. Ми б повністю знехтували думкою європейців, якби сьогодні прийняли рішення, яке зобов'язало б Європу на чотири роки",  наголошував прем'єр Угорщини.

Нагадаємо, днями керівник польського уряду Дональд Туска під час прес-конференції у Варшаві назвав прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана єдиним яскраво вираженим проросійським політиком, який залишився в Євросоюзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 16:56