Дональд Туск. Джерело: PAP / Paweł Supernak

"Орбан сам на полі бою": у Польщі прокоментували позицію Угорщини щодо України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан залишився в Євросоюзі єдиним яскраво вираженим проросійським політиком. Або він погодиться на саміті ЄС 1 лютого на збільшення допомоги Україні, або з’явиться якесь рішення на європейському рівні без його участі.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на заяву керівника польського уряду Дональда Туска під час прес-конференції у Варшаві. Таким чином прем’єр-міністр Польщі відповів на запитання про очікування від майбутнього саміту ЄС у Брюсселі.

За словами Туска, це буде особливий саміт, який концентруватиметься на тому, як допомогти Україні.

"Багато змінилося в Європі від початку війни. Віктор Орбан залишився сам на полі бою, він єдиний настільки явно антиукраїнський політик", — наголосив польський прем’єр.

Туск зауважив, що після свого останнього візиту до Києва 22 січня він знає, що Україна теж переконуватиме Угорщину з надією на досягнення якогось консенсусу.

Прем'єр-міністр Польщі додав, що рішучість серед європейських лідерів щодо підтримки України зараз значна.

"Я ще не бачив такої однозначної позиції та рішучості у жодній справі, як у цей момент щодо збільшення військової та фінансової допомоги для України під час війни. Без сумніву, Віктор Орбан постане перед дуже серйозним випробуванням. Усе вказує на те, що так чи інакше ми знайдемо якесь рішення на підтримку України — з Орбаном чи без. Але краще, і ми всі краще би почувалися в цій ситуації, якби єдність Європи в цьому питанні залишилася збережена. І ми над цим працюємо", — підсумував Туск.

Нагадаємо, очільник польського уряду Дональд Туск на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві 22 січня заявив про те, що Польща стала ще однією країною, яка приєдналася до Вільнюської декларації G7 щодо гарантій безпеки для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.01.2024 19:16