Facebook Віктора Орбана

Орбан зняв маску й зробив нову заяву на підтримку РФ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив чергову скандальну заяву щодо співпраці з країною-агресоркою Росією. Він запевняє, що його країна буде і надалі торгувати з Москвою. Ще кілька днів тому він заявляв, що його країна "підтримуватиме Україну".

Про це він заявив під час щорічного годинного звернення до співгромадян.

Орбан вважає, що 2023 рік буде "найнебезпечнішим з часів падіння комунізму", тому Угорщина повинна "триматися подалі від російсько-української війни".

"Коли Росія почала атаку, Захід не ізолював конфлікт, а підняв його на загальноєвропейський рівень. Війна в Україні  це не конфлікт між арміями добра і зла, а між двома слов'янськими країнами, які воюють одна проти одної. Це їхня війна, а не наша", — сказав Орбан під звернення до нації під гаслом "Мир і безпека".

Він назвав Угорщину частиною західного світу, але підкреслив, що Будапешт не припинить відносини з РФ, бо це суперечить національним інтересам.

"Ми будемо підтримувати наші економічні відносини з Росією, і ми радимо всьому західному світу робити те ж саме, тому що без відносин не буде ні припинення вогню, ні мирних переговорів", — сказав він. 

Водночас він розкритикував Європу за підтримку України та санкції проти Росії, а також заявив, що в НАТО нібито скоро будуть обговорювати можливість введення в Україну "так званих миротворчих військ".

"Європа прямує до війни, балансує на тонкій межі й фактично вже перебуває у стані непрямої війни з Росією", — сказав угорський прем'єр.

Орбан заявив, що війна в Україні розпочалася через те, що Захід її допустив. Як приклад він навів російсько-грузинську війну 2008 року, яка була, за його словами, "локалізована".

Нагадаємо, 9 лютого під час візиту президента Володимира Зеленського мережу обурила поведінка Орбана: він був єдиним, хто не аплодував українському лідеру. Соцмережі навіть публікували світлини, де Орбан нібито не потиснув руку Зеленського, однак потім стало відомо, що вони все ж провели розмову. 

Тоді Орбан пообіцяв продовжити надавати гуманітарну й фінансову підтримку Україні й нагадав про необхідність негайного припинення вогню. Пізніше в Офісі президента повідомили, що Зеленський запросив Віктора Орбана до України, але невідомо, яка була його відповідь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 12:08