Фото: Михайло Федоров. Джерело – Мінцифри

Орган контролю грального ринку КРАІЛ буде ліквідовано, — Федоров

Комітет Верховної Ради з фінансів податкової та митної політики підтримав ідею ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Також буде автоматизована видача гральної ліцензії у сфері азартних ігор.

Про це повідомив віце-прем'єр із цифрової трансформації Михайло Федоров.

Посадовець подякував комітету і його голові Данилу Гетманцеву, а також висловив сподівання на підтримку народних депутатів і в сесійній залі. Тепер законопроект № 9256 очікує на перше читання.

"Це важливий антикорупційний законопроект. Якщо його ухвалять, з процесу видачі ліцензій приберуть людський чинник — усе буде автоматично й за чіткими критеріями", — написав Федоров.

Хто очолює КРАІЛ

Очолює КРАІЛ ветеран АТО Іван Рудий із жовтня 2020-го року. За останній рік він заробив 1,3 мільйона гривень (до сплати податків). Інші члени Комісії заробляють від 440 тисяч гривень (за три місяці роботи) до понад 1 мільйон гривень (за рік).

Наразі Іван Рудий оскаржує в суді протокол Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК). НАЗК склало протокол на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та голову КРАІЛ Івана Рудого за незаконне розголошення інформації про викривача корупції.

В агенції повідомляли, що Шмигаль розглянув повідомлення про корупцію від викривача, а саме працівника Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, і дав доручення відповідним посадовцям опрацювати таке повідомлення. Але серед цих посадовців був і голова КРАІЛ Іван Рудий, про протиправні дії якого й повідомлялося.

Нагадаємо, у жовтні в Києві припинено незаконну діяльність нелегального онлайн казино. Правоохоронці вилучили обладнання на 15 мільйонів гривень.

Раніше працівники Державного бюро розслідувань звершили слідчі дії щодо членів злочинної організації, які організували мережу незаконного грального бізнесу на території України. Перед судом постануть 34 особи, у тому числі адвокат та два правоохоронці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 15:44