Фото: росЗМІ

"Організовують смертельний хаос": Путін знайшов винних у антисемітських погромах у Махачкалі

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну у антисемітських заворушеннях в аеропорту Махачкали. Він провів розширену нараду через надзвичайну ситуацію і Дагестані.

Російського диктатора цитують пропагандистські ЗМІ.

Путін заявив, що США стоять за "трагедією палестинців і бійнею в Україні". Мовляв, американці і їх сателіти організовують "смертельний хаос", а також намагаються "розколоти Росію зсередини".

"В Україні під керівництвом західних покровителів намагаються інспірувати погроми в Росії. Я не впевнений, що про це навіть знають у Штатах — непогано б їм провести розслідування, чим займаються спецслужби в Україні. Мерзотники, по-іншому сказати неможливо", — заявив він.

Водночас Путін переконує, що російські окупанти "борються неонацизмом під Донецьком і на Дніпрі.

Події в аеропорту Махачкали: що відомо

У неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю. Перелякані співробітники аеропорту намагалися ховатися у службових кабінетах. Злітним полем бігали чоловіки, тепер уже перевіряючи всі літаки. Пілоти просили пасажирів залишатися на своїх місцях. При цьому місцева влада та силовики не намагалися цьому перешкодити. На оприлюднених кадрах видно, як натовп в аеропорту Махачкали оточив літак на злітно-посадковій смузі. 

Згодом аеропорт у Махачкалі таки закрили через заворушення. У небі над аеропортом кружляли рейси з Нижньовартовська та Москви. Не виключається, що літаки переправили до аеропортів сусідніх республік.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія активно поширює культуру ненависті до інших народів. Події в Махачкалі є чудовою ілюстрацією політики Кремля.

Нагадаємо, що понад 20 людей отримали поранення внаслідок заворушень. Таку інформацію станом на ранок понеділка, 30 жовтня, оприлюднило Міністерство охорони здоров'я Дагестану. Серед поранених середнього та важкого ступеня є як поліцейські, так і цивільні особи. Двоє людей у вкрай тяжкому стані. Ще понад 10 осіб з легкими травмами звернулися по медичну допомогу амбулаторно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.10.2023 23:18