Фото: АрміяInform

Основний задум окупантів щодо Авдіївки: Сили оборони розповіли деталі

Російське командування зосереджене на тому, аби взяти в кільце Авдіївку. Саме місто окупантам не потрібне.

Про це повідомив спікер об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

За його словами, лише за вчорашній день противник втратив близько двох рот особового складу вбитими та пораненими.

"Натомість стало відомо, що в районі Авдіївки та Мар'їнки в підрозділ 155-ї бригади морської піхоти ЗС РФ долучили ще підрозділ російського спецназу 98-ї десантно-штурмової бригади. Це таке собі підсилення, але морально-психологічний стан даного підрозділу рівний нулю. Тому що зможе зробити цей спецпідрозділ не відомо", — зазначив він.

Дмитрашківський також зауважив, що на Авдіївському напрямку російські війська досить сильно намагалася атакувати два тижні тому, але зазнали досить значних втрат в живій силі та техніці.

"Відповідно їм потрібен час для відновлення. Підрозділ 98-ї бригади, як відомо, з останніх резервів боєздатних на даному напрямку", — сказав Дмитрашківський.

На Авдіївському напрямку спостерігається накопичення сил і засобів РФ.

"Але, для російських військових пенсіонерів, які перебувають в Кремлі, для них основним задумом є взяття в кільце Авдіївки. Саме місто їм не потрібне, а їм треба локалізувати всі Сили оборони, які перебувають в цьому місті. Поки що всі ці спроби марні, і власне, очікуємо, що буде далі. Але з огляду на все помітно, що ворог уже досить виснажений", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомляв, що фактично по усій східній лінії фронту ворог проводить наступальні дії. Армія РФ намагається прорвати оборону наших військ і просунутися в глибину їх бойових порядків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 18.03.2023 16:10