Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Остін дав Шмигалю важливу обіцянку під час його візиту до США

Очільник українського уряду Денис Шмигаль 12 квітня перебуває з візитом у США. Там він вже переговорив з головою Пентагону США Ллойдом Остіном. 

Про це Шмигаль повідомив у Telegram.

Прем'єр зазначив, що в ході зустрічі з Остіном він подякував США за потужну військову підтримку України та створення формату "Рамштайн".

"Докладно обговорили термінові потреби України для успішного проведення чергової контрнаступної операції зі звільнення українських земель. А також спільну роботу щодо нових можливостей на майбутнє", — уточнив він.

Шмигаль додав, що для швидкої перемоги Україні необхідно більше зброї, а саме: систем протиповітряної оборони, важкої артилерії та техніки, мінометів та боєприпасів.

"Закликав США підтримати надання ракет більшої дальності. Розраховуємо на незмінно потужну військову підтримку Сполучених Штатів до перемоги України", — розповів український прем'єр.

Водночас, за даними CNN, Остін не коментував конкретні запити української сторони щодо зброї, але пообіцяв, що США розширять виробництво озброєнь для ЗСУ.

"Ми продовжуватимемо інвестувати у нашу власну оборонно-промислову базу для подальшого нарощування виробництва", — зазначив глава Пентагону.

Видання вказує, що Шмигаль закликав США розпочати постачання західних винищувачів F-16 Україні.

Нагадаємо, 4 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет допомоги Україні. Загальна вартість військової техніки становить 2,6 мільярда доларів.

12 квітня стало відомо, що США додатково поставлять в Україну танки Abrams і БМП Bradley.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.04.2023 23:02