Ллойд Остін. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

Міністр оборони США Остін скасував поїздку до Брюсселя після госпіталізації: в якому форматі відбудеться "Рамштайн"

Через термінову госпіталізацію очільник Пентагона Ллойд Остін скасував свою поїздку до Брюсселя. Там запланували 19 засідання контактної групи у форматі "Рамштайн".

Про це повідомив Reuters. Джерела агенції зазначили, що Остін мав особисто очолити засідання Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі, після чого запланували засідання міністрів оборони НАТО.

Однак у неділю, 11 лютого, вдень Остін передав свої обов'язки заступнику міністра оборони Кетлін Хікс. А засідання щодо потреб України в обороні проходитиме віртуально.

Напередодні ввечері стало відомо, що 70-річного міністра оборони США Ллойда Остіна знову госпіталізували через проблеми зі сечовим міхуром. Прес-секретар Пентагона Пет Райдер розповів, що всі керівні структури держави проінформовані про ситуацію.

Перед тим 15 січня міністра виписали з лікарні, і за декілька днів він повернувся до повноцінної роботи.

Раніше, у грудні минулого року, в очільника Пентагона виявили рак простати. 1 січня Ллойда Остіна госпіталізували до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда через ускладнення після планової медичної процедури.

Раніше стало відомо, що міністри оборони членів Північноатлантичного альянсу зустрінуться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 15 лютого 2024 року. Засідання пройде під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Окреме засідання Контактної групи з оборони України, яке організовує США, мало відбутися у штаб-квартирі НАТО 14 лютого.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров 7 лютого провів телефонну розмову зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони обговорили останні події на полі бою та засідання Контактної групи з питань оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 20:52