Фото: "Гордон"

Умєров та Остін обговорили "Рамштайн-19" і ситуацію на фронті

Міністр оборони Рустем Умєров 7 лютого провів телефонну розмову зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Сторони обговорили останні події на полі бою та засідання Контактної групи з питань оборони України.

Про це повідомила прес-служба Пентагону.

Зазначається, що у ході перемовин Остін підтвердив зобов'язання США та коаліції з приблизно 50 союзників і партнерів підтримувати Україну в її боротьбі з агресією РФ.

"Обидва міністри пообіцяли підтримувати тісний контакт", — додали у Пентагоні.

Зауважимо, дев'ятнадцята зустріч Контактної групи з оборони України ("Рамштайн") відбудеться вже наступного тижня. Вона пройде 14 лютого у Брюсселі. Засідання буде суміщене із зустріччю міністрів оборони країн НАТО, яка триватиме 14-15 лютого. Зустріч міністрів оборони країн Альянсу проходитиме під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Нагадаємо, 29 січня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін вперше вийшов на роботу в Пентагон після операції, яку йому провели на початку 2024 року. У нього виявили ракове захворювання.

Вже 30 січня Остін зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Їхній діалог базувався на обговоренні критичної необхідності швидкого збільшення оборонного виробництва для потреб Збройних сил України на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 20:55