Фото: parlament.ua

Отримають не всі й лише у балонах: Мінреінтеграції — про забезпечення населення безкоштовним зрідженим газом

Держава забезпечить зрідженим газом вразливі категорії громадян у трьох прифронтових областях — Донеччині, Сумщині та Харківщині. Деякі засоби масової інформації некоректно висвітлили експериментальний проект уряду.

Про це йдеться у Telegram-каналі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві зазначили, що деякі ЗМІ напевно несвідомо перекрутили інформацію, використовуючи некоректні заголовки, некоректний контекст і підтекст. У своїх повідомленнях медіаресурси повідомили про скасування оплати за газопостачання для мешканців зазначених областей.

"Такі повідомлення звісно вводять в оману громадян і створюють додаткову соціальну напругу", — йдеться у заяві Мінреінтеграції.

З цього приводу Мінреінтеграції роз’яснює наступне:

  • вказаний експериментальний проект стосується тільки вразливих категорій населення і тільки прифронтових територій Харківщини, Сумщини та Донеччини;
  • проект стосується лише зрідженого газу у балонах, який буде надаватися безплатно як гуманітарна допомога, тільки для проходження зимового періоду.
  • проект не стосується системи централізованого газопостачання і не скасовує жодних виплат за централізоване газопостачання.

У Мінреінтеграції наголосили, що обговорення відповідного експериментального проекту відбувається на спеціальних нарадах під головуванням віце-прем’єр-міністерки Ірини Верещук.

"Наразі експериментальний проект ще не затверджено, він проходить погодження із центральними органами виконавчої влади", — додали у Міністерстві.

Посадовці також закликали ЗМІ до коректності при формулюванні заголовків, контексту та підтексту при написанні новин із цієї тематики. 

"Звертаємо увагу громадян на необхідність ретельно перевіряти відомості та довіряти лише офіційним джерелам інформації", — додали у відомстві.

Раніше низка українських ЗМІ розповсюдили інформацію, що жителям трьох областей скасують плату за газ. У повідомленнях зазначалось, що наступного опалювального сезону жителі Харківщини, Донеччини та Сумщини зможуть не сплачувати за газопостачання.

Нагадаємо, 30 червня президент Володимир Зеленський підписав меморандум з МВФ, який передбачає підвищення тарифів на комуналку. Як тільки війна закінчиться, буде потрібно поступове підвищення цін на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, з одночасним виділенням адекватних цільових ресурсів для захисту вразливих домогосподарств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 09.07.2024 18:26