Фото: twitter

Падіння невідомого літаючого об'єкта на території Польщі: реакція Міноборони

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш прокоментував падіння невідомого літаючого об'єкта на території країни про який вранці 4 березня писали польські видання. За його словами, найімовірніше, це — метеорологічна куля.

Про це пише Onet. Зазначається, що до розслідування залучили поліцію та всі відповідні служби.

"З інформації, яку я отримав, швидше за все, впала метеорологічна куля. Такі випадки трапляються, але ми обережно підходимо до кожної такої інформації", — проінформував голова Міноборони.

Своєю чергою представник Вармінсько-Мазурської поліції Рафал Яцковський заявив, що правоохоронці охороняють предмет, який впав. За його словами, його передадуть армії.

Проте голова Міноборони наголосив, що цим питанням мають займатися державні служби.

"Здається, адресатом цих питань тут мають бути державні служби, а не військові. Це повітряна куля. Звісно, ​​державні служби та сили завжди будуть поруч, щоб убезпечити та пояснити, який саме об’єкт впав", — пояснив Владислав Косиняк-Камиш.

Що кажуть у прокуратурі?

"Невідомий об’єкт справді закріпили біля Мороґа. На місці працювали співробітники Служби внутрішньої безпеки, жандармерії та поліції. За попередніми даними, це повітряна куля. Об'єкт був захищений і буде підданий подальшій експертизі", — повідомила прокурор Ева Зембка з окружної прокуратури в Ельблонгу.

Нагадаємо, під час масованої атаки України з боку Російської Федерації 29 грудня 2023 року було зафіксовано порушення повітряного простору Польщі. Варшава помітила непізнаний об'єкт над своєю територією. Згодом стало відомо, що ракета, яка порушила повітряний простір країни, пробула над територією Польщі близько трьох хвилин. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.03.2024 19:31