Фото: соцмережі

Падіння рівня води у Херсоні: влада повідомляє про небезпеку

Вода починає відходити з підтоплених будинків у Херсоні. Місцевих жителів застерігають від самостійного обстеження будівель, адже внаслідок підтоплення там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети.

Про це повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

"Попереджаємо, що, відходячи, вода залишає після себе різні предмети, зокрема і вибухонебезпечні. Тому просимо вас утриматися від самостійного обстеження будинків", — йдеться у повідомленні.

Мрочко також запевнив, що після отримання заявки на місце буде направлено фахівців підрозділу Нацполіції, які проведуть обстеження. Після цього відкачуванням води займуться представники ДСНС та військова адміністрація.

"Якщо від вашого будинку відійшла вода, а по сусідству місцевість затоплена, то викликати фахівців ще зарано. Вода повинна відійти на значну відстань, аби випомповування було результативним", — додав він.

Нагадаємо, станом на ранок 12 червня Каховське водосховище вже втратило понад 72% або 14,395 куб.км води. Тоді як у Херсонській області рівень води починає знижуватися, у Миколаївській — він зростає.

За даними МВС, внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції загинули 10 людей. Ще понад 40 осіб наразі вважаються зниклими безвісти. 

Раніше ми писали, що заступниця керівника Херсонської ОВА Ольга Малярчук повідомила, що станом на ранок 12 червня рівень води в області впав на 21 сантиметр й становить 3,6 метра. За словами посадовиці, щогодини рівень затоплення знижується на два-чотири сантиметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 09:21