Фото: ілюстративне Джерело: Уніан

Наслідки теракту на Каховській гідроелектростанції: МВС назвало кількість зниклих безвісти

Внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції загинули 10 людей. Ще понад 40 осіб наразі вважаються зниклими безвісти.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко.

Очільник МВС зауважив, що загалом безвісти зникли 42 людини. Серед них семеро дітей.

"Можу повідомити ті цифри, які ми точно знаємо: вісім наших громадян загинули на території Херсонської області, двоє — на території Миколаївської області. 42 людини вважаються зниклими безвісти, з них семеро дітей", — розповів міністр.

За словами Клименка, точна кількість жертв серед українців з окупованих територій Херсонщини, наразі не відома.

"Вчора під час спроби переправитися на правий берег наших громадян обстріляли: троє людей загинули, кількох поранено. Ми відстежуємо цю інформацію. Щойно отримаємо підтверджену інформацію про загиблих або поранених, які залишалися на островах або на лівому березі, ми цю інформацію офіційно оприлюднимо", — додав він.

Нагадаємо, станом на ранок 12 червня Каховське водосховище вже втратило понад 72% або 14,395 куб.км води. Тоді як у Херсонській області рівень води починає знижуватися, у Миколаївській — він зростає.

Раніше ми писали, що заступниця керівника Херсонської ОВА Ольга Малярчук повідомила, що станом на ранок 12 червня рівень води в області впав на 21 сантиметр й становить 3,6 метра. За словами посадовиці, щогодини рівень затоплення знижується на два-чотири сантиметри.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.06.2023 18:36