Фото: "Схеми"

Падіння російського літака Іл-76: ЗМІ встановили прізвища загиблих членів екіпажу

Журналісти проекту розслідувань "Схеми" встановили прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, що впав вранці 24 січня у Бєлгородській області Росії. Загибель щонайменше трьох росіян підтвердили їхні родичі. 

Про це йдеться в матеріалі "Схем".

Зокрема, журналісти отримали список екіпажу у складі шести осіб, які мали супроводжувати цей політ, верифікували їхні посади та приналежність до військової авіації. Родичі ж підтвердили загибель трьох із них:

  • 36-річного командира літака Станіслава Беззубкіна;
  • штурмана Олексія Високіна;
  • 38-річного бортінженера Андрія Пілуєва.

Зазначається, що загибель командира корабля Станіслава Беззубкіна підтвердила його дружина Маріка Беззубкіна. Вона сказала, що про це їй повідомили у російському Міністерстві оборони. 

Про загибель штурмана Високіна розповіла його двоюрідна сестра. Вона сказала, що їй про це стало відомо від його батьків.

А про загибель бортінженера Андрія Пілуєва стало відомо із соцмереж. Зокрема, під його фото з’явились коментарі користувачів, в яких висловлюються співчуття щодо його загибелі. Дружина Пілуєва зазначила, що знає про його загибель, але офіційно детальної інформації їй ще не надали.

"Відповідно до відкритих джерел, Пілуєв був нагороджений медаллю "За повернення Криму" та за участь у бойових діях у Сирії", — йдеться у повідомленні.

Водночас журналістам не вдалося перевірити інформацію, чи справді на борту Іл-76 були українські полонені.

Що відомо про падіння літака Іл-76 у РФ

У середу, 24 січня, в Росії впав військовий літак Іл-76. Авіакатастрофа сталася у Бєлгородській області Російської Федерації. Точної причини авіатрощі у Росії поки не розкривають.

Водночас російські пропагандисти почали вигадувати свої "версії". У міноборони РФ заявили, що літак упав, але нібито "на борту перебували 65 полонених українських військовослужбовців", а також шість членів екіпажу та троє супроводжуючих.

Своєю чергою, омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на заяву Росії про те, що літак Іл-76, який упав у Бєлгородській області, нібито перевозив українських військовополонених. Він закликав не розповсюджувати фейки до офіційних заяв.

Нагадаємо, раніше з’явилося відео, як у Росії впав військовий літак Іл-76. Інцидент стався у Корочанському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 21:39