Фото: Vatican Media

Папа Римський у новорічній промові закликав молитися за "мученицький український народ"

У неділю, 31 грудня, після промови "Ангел Господній", Папа Римський Франциск закликав не припиняти молитися за народи, що страждають від війни, згадавши першим "мученицький український народ". 

Про це пише Vatican News.

"Не переставаймо молитися за народи, які страждають від воєн: за мученицький український народ, за палестинський та ізраїльський народи, за народ Судану і за численні інші", наголосив Папа Франциск.

Також понтифік скерував думку до Нігерії, де святкування Різдва були позначені актами насильства та нападами в центральному штаті Плато, що призвели до численних жертв. 

"Молюся за них та їхні родини. Нехай же Бог визволить Нігерію від цих жахіть!"  побажав Святіший Отець, також запевнивши в молитві за тих, хто загинув внаслідок вибуху цистерни з паливом в Ліберії. 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у цьогорічному різдвяному посланні до вірян в усьому світі попросив миру для України. Також понтифік звернувся до інших країн, які охоплені конфліктами, зокрема до Ізраїлю та Палестини, Сирії, Ємену, Лівану, Вірменії, Азербайджану та інших країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.01.2024 11:55