На фото: Нолан Арбо. Джерело: Wired

Паралізований чоловік із нейрочипом у мозку від компанії Ілона Маска розповів, як змінилось його життя

Компанія Neuralink, яка належить винахіднику Ілону Маску, вперше вживила нейрочип у людський мозок. Тепер чоловік використовує його для комунікації з людьми у соцмережах. 

Про це повідомляє Business Insider.

Чоловік на ім'я Нолан Арбо є першим пацієнтом з імплантом від компанії Ілона Маска. За словами Арбо, він користується чипом відранку до пізнього вечора. 

"Іноді мій день починається о 07:00, і я користуюся імплантом до 23:00. Виходить довгий день, але мені це на задоволення, так що мене це не обтяжує", — наголосив чоловік.

Він додав, що роботи зі спеціалістами в галузі нейрокомп'ютерного інтерфейсу тривають від чотирьох до восьми годин на день. Це потрібно для того, щоб вчасно виявити та виправити помилки у роботі чипа.

Видання зазначає, що 29-річний Арбо став паралізованим внаслідок нещасного випадку, який стався близько восьми років тому. Чоловік не відчуває нічого нижче за плечі, але завдяки чипу він може силою думки керувати комп'ютером та спілкуватись з людьми в Інтернеті. 

"Це дозволило мені відновити зв'язок зі світом, із друзями, із сім'єю. Я став краще друкувати повідомлення та можу взаємодіяти з людьми у соцмережах", — наголосив Арбо. 

За його словами, він не боявся зробити операцію, щоб отримати цей імплант. Пацієнт використовує чип, щоб надсилати повідомлення у соцмережі X, відповідати на електронні листи, грати в ігри на комп'ютері, читати комікси, користуватись Instagram та відвідувати сайт для вивчення японської мови. Також за допомогою пристрою чоловік забронював номер в готелі, щоб відвідувати штаб-квартиру компанії Neuralink. 

"Я був позитивно налаштований, це було багато спільного з моєю вірою в Бога. Я знав, що все, що мало статися, було Божим планом для мого життя, і це справді заспокоювало мене. Я також повністю довіряв команді, яка працювала над цим, включаючи хірургічний персонал і медсестер. Усі вони були чудовими людьми у своїх галузях, і на всі запитання я отримав відповіді", — сказав Арбо

У виданні додали, що стартап Neuralink був створений Ілоном Маском у липні 2016 року та займається розробкою чипів, які можна буде вживляти у людський мозок. Винахідник вважає, що подібні технології дозволять людині стати кіборгом, здатним протистояти штучному інтелекту, а також допоможуть людям навчитися безпосередньо керувати комп'ютером за допомогою сили думки.

Нагадаємо, у березні Ілон Маск заявив, що його компанія з виробництва мозкових чипів Neuralink змогла повернути сліпим мавпам зір. За його словами, наступний продукт компанії називатиметься Blindsight і відновлюватиме зір тим, хто не бачить повністю. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 27.05.2024 10:57