Скріншот з відео

Маск заявив, що його компанія розробила мозковий чіп, який здатен повернути зір

Відомий американський бізнесмен та винахідник Ілон Маск запевняє, що його компанія з виробництва мозкових чіпів Neuralink змогла повернути сліпим мавпам зір. За його словами, наступний продукт Neuralink називатиметься Blindsight і відновлюватиме зір тим, хто не бачить повністю. 

Про це повідомляє Independent.

Мозковий чіп Neuralink, який розробив Маск, зіткнувся з критикою зоозахисників через випробовування на мавпах, які є ключовою частиною його експериментальної роботи.

"Жодна мавпа не загинула або не отримала серйозних травм від пристрою Neuralink", — наголосив Ілон Маск.  

Як зазначає сам винахідник, наступний чіп від Neuralink буде називатися Blindsight та відновлюватиме зір для тих у кого є проблеми із зором. Це буде дещо схоже на Telepathy, який дозволяє людям контролювати комп'ютер за допомогою мозку. Також він запевнив, що це вже працює на мавпах. 

"Спочатку роздільна здатність буде низькою, як рання графіка Nintendo, але згодом вона може перевищити нормальний людський зір", —  прокоментував роботу Blindsight Ілон Маск.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск розповів, за якого кандидата в президенти США точно не проголосуєПри цьому на попередніх американських виборах він голосував саме за нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 25.03.2024 04:13