Фото: censor.net

Парламент Словаччини затвердив план прем'єра Фіцо припинити військову допомогу Україні

У вівторок, 21 листопада, парламент Словаччини затвердив уряд нового прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Зокрема, політики підтримали програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що політична програма містила передвиборчу обіцянку прем'єра припинити офіційну військову допомогу Словаччини Україні, оскільки її сусід бореться з вторгненням Росії, і домагатися припинення бойових дій, визнаючи при цьому міжнародні кордони України. Минулого тижня коаліція ухвалила свою програму, а парламент підтримав її 21 листопада.

"Парламент Словаччини у вівторок затвердив уряд прем'єр-міністра Роберта Фіцо, підтримавши політичний порядок денний, який обіцяє припинити державну військову допомогу Україні, повільно скоротити дефіцит бюджету та запровадити новий банківський податок", — пише видання.

Також програма передбачає спеціальний податок на банківський прибуток та заходи щодо зниження відсоткових ставок за іпотечними кредитами. Спеціальні збори будуть призначені для надприбутків в інших невизначених секторах. Загалом він спрямований на скорочення дефіциту загального державного бюджету на рівні 0,5% ВВП у 2024 році. Словаччина зіткнулася з найбільшим дефіцитом у єврозоні, який цього року оцінюється майже в 7% ВВП.

Варто додати, що раніше Фіцо запевнив, що не перешкоджатиме передачі зброї для Збройних сил України від приватних компаній.

Нагадаємо, 25 жовтня лідер антиукраїнської партії Smer-SD Роберт Фіцо офіційно став новим прем'єр-міністром Словаччини. Також у країні призначили новий уряд, в якому теж більшість недружніх до України політиків. Фіцо укотре закликав до мирних переговорів із Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 17:37