Роберт Фіцо. Джерело: CNN

"Найбільш корумпована країна в світі": проросійський прем'єр Словаччини Фіцо зробив різку заяву щодо України

Новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо назвав Україну "однією з найбільш корумпованих держав у світі". Він заявив, що 50 мільярдів євро допомоги Європейським Союзом Києву мають бути обумовлені гарантіями того, що ці кошти не будуть розкрадені.

Про це пише The Guardian, який цитує політика. 

"Україна є однією з найбільш корумпованих країн у світі, і ми обумовлюємо надмірну фінансову підтримку гарантіями того, що європейські гроші не будуть розкрадені", — заявив Фіцо.

Він також додав, що частина будь-якої підтримки ЄС нашій державі має спрямовуватися на оновлення інфраструктури Словаччини вздовж її східного кордону з Україною, а також на підтримку словацьких компаній у відновленні української держави.

Нагадаємо, 25 жовтня лідер антиукраїнської партії Smer-SD Роберт Фіцо офіційно став новим прем'єр-міністром Словаччини. Також у країні призначили новий уряд, в якому теж більшість недружніх до України політиків. Фіцо укотре закликав до мирних переговорів із Росією.

Напередодні лідери Євросоюзу не змогли ухвалити рішення щодо надання Україні траншу допомоги у розмірі 50 мільярдів євро. На саміті 27 національних лідерів Європейського Союзу прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти надання траншу нашій державі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2023 22:07