Пентагон заборонив військовим користуватися додатками з геолокацією

07 СЕРПНЯ 2018 10:59

Міністерство оборони США заборонило своїм службовцям користуватися функцією геолокації в додатках і на будь-яких пристроях в місцях проведення операцій. Про це повідомляється на сайті Пентагону.

«Геолокація може розкрити особисту інформацію, місцезнаходження, повсякденну активність і чисельність військових, а також потенційно створити ненавмисні ризики для безпеки і підвищити небезпеку для об'єднаних сил і місій», - підкреслили в американському оборонному відомстві. До потенційно небезпечних додатків і пристроїв в Пентагоні зарахували, зокрема, фітнес-трекери, смартфони, планшети і смарт-годинник.

У січні газета The Washington Post повідомила, що секретні дані про розташування військових баз США виявилися в публічному доступі на інтерактивній карті The Global Heat Map компанії Strava, яка показала активність користувачів популярних фітнес-трекерів. Зокрема, на карті можна було простежити переміщення американських військових в Іраку і Сирії.

Як зазначало видання, в 2013 році Пентагон закупив для військовослужбовців 2,5 тисячі трекерів Fitbit в рамках кампанії проти ожиріння. Інтерактивну карту Strava використовують близько 27 мільйонів чоловік у всьому світі, включаючи користувачів Fitbit. Після публікації The Washington Post Міноборони США оголосило про перевірки фітнес-додатків, що використовуються солдатами американської армії.

Технології, 07.08.2018 10:59