Фото: Офіс президента

Передані Україні польські танки воюють під Курськом, — Анджей Дуда

Українські військові воюють польськими танками на території Курської області Російської Федерації. Сили оборони використовують у боях PT-91 "Твердий" на території ворога.

Таку заяву у своїй промові на День Незалежності України у Києві зробив президент Польщі Анджей Дуда. За словами президента, Польща зі зворушенням спостерігає за тим, як Київ використає надану ними допомогу для одержання перемоги на фронті.

"Ми зі зворушенням дивимось, як передані нами танки PT-91 "Твердий" на полі битви захищають Україну, борються в районі Курська, де Україна показує, що має силу та може контратакувати, коли показує, що війна не може бути безкарною", — сказав польський президент.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, Збройні сили України продовжують просування у районі Суджі в Курській області Росії. Проте бої тривають вздовж всієї лінії фронту.

Своєю чергою адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена обговорює, чи слід допомогти Україні у розширенні захоплених територій в Курській області.

Нагадаємо, російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не планує розігрувати карту з операцією Сил оборони в Курській області для майбутнього діалогу з Російською Федерацією. Вона виконує інші стратегічні цілі на тлі війни з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2024 23:29