Фото: ілюстративне. Джерело: realgazeta.com.ua

Переселенцям надаватимуть субсидію на оренду житла, але є важливий нюанс

Найближчим часом в Україні з'явиться субсидія на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. Проте, щоб її отримати, потрібно мати офіційний договір про оренду житла.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Наразі проект щодо надання субсидії на оренду житла для переселенців перебуває на фінальному етапі та чекає на розгляд уряду. Очікується, що ця ініціатива може вступити в дію протягом наступних кількох місяців.

У міністерстві наголошують, що цю субсидію для ВПО призначатимуть за принципом, який є аналогічним призначенню житлової субсидії. Її планують розраховувати індивідуально для кожної сім'ї з урахуванням встановленої соціальної норми житла, рівня доходу родини та вартості оренди житла.

"Субсидія має враховувати кількість членів в сім'ї, ціни на оренду житла в конкретному регіоні та спроможність оплачувати цю оренду. При цьому надаватиметься вона за умови укладання офіційної угоди, яка захищатиме права як орендаря, так і орендодавця", — зазначила перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Нагадаємо, з 1 червня 2024 року уряд змінив формулу оплати населенням послуги за електроенергію, внаслідок чого тариф під час споживання понад 100 кВт зріс майже на 80%. У зв’язку з цим житлову субсидію теж перерахують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.08.2024 03:30