Фото: Мілітарний

Перша група українських військових завершила навчання на американській базі в Німеччині

Перша група українських захисників завершила закінчила навчання на військовій базі США у Німеччині. Усього навчання проходили 635 громадян України. 

Про це розповів речник Пентагона, генерал Пет Райдер, пише CNN.

На базі, де проходили навчання українські військові, підрозділи армії США проводять загальновійськові та маневрові навчання. Зокрема, український батальйон також тренувався працювати з бойовою машиною піхоти Bradley.

Райдер розповів, що наступний батальйон зі 710 військових ЗСУ вже також розпочав тренування на тій же військовій базі. Вони навчатимуться працювати з БМП Bradley та самохідною гаубицею M109 Paladin. До того ж наступного тижня ще 890 наших захисників розпочнуть тренування на БТР Stryker. Генерал додав, що раніше Штати пропонували українським військовим обмеженіші за масштабами тренування з окремими системами озброєнь, зокрема РСЗВ HIMARS. За його словами, перехід до батальйонних навчань — суттєве розширення зусиль США щодо навчання та підготовки українських військовослужбовців в умовах тривалої війни.

Нагадаємо, за даними міністра оборони України Олексія Резнікова, для початку нового контрнаступу ЗСУ необхідно декілька місяців. Усе залежить від постачання західної техніки та навчання українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 06:27