Готель "Україна". Джерело: village.com.ua

Перший обʼєкт великої приватизації: за скільки продали готель "Україна" в Києві

У середу, 18 вересня, відбулися онлайн-торги через платформу "Прозорро.Продажі" в межах великої приватизації. Готель "Україна", який розташований на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві, продано за 2,5 мільярда гривень.

Про це повідомив народний депутат України від партії "Слуга народу" Олексій Мовчан.

"Зростання ціни у 2,5 раза! Це результат нашої реформи, яку ми провели 2022 року, а уряд із Фондом держмайна реалізували. Вітаю усіх причетних і вітаю українців із таким результатом!" — написав він у своїх соціальних мережах.

В аукціоні брали участь три компанії, а перемогу здобуло ТОВ "Ола Файн". Початкова вартість лота становила майже 1,05 мільярда гривень (без ПДВ), а торги відбулися за правилами англійського аукціону з трьома раундами підвищення цін.

За даними "Прозорро. Продажі", жоден з учасників не підвищував свою початкову ставку під час аукціону. Переможцем стала компанія з найвищою стартовою заявкою у 2,5 мільярда гривень. Після укладення угоди кошти надійдуть до державного бюджету.

ТОВ "Ола Файн", переможець торгів, займається орендою та експлуатацією нерухомого майна. За даними YouControl, виторг компанії за 2023 рік — 334 000 гривень, дані за перше півріччя 2024 року не опубліковані. Бенефіціаром "Ола Файн" є Максим Кріппа, який придбав готель "Дніпро" на Хрещатику 2020 року та заміський комплекс у Конча-Заспі 2023 року.

Максим Кріппа — український підприємець і політик, займається ігорним бізнесом, володіючи оператором онлайн-гемблінгу GGS.Був помічником народних депутатів, зокрема, Івана Бокого та представників Блоку Юлії Тимошенко. 2015 року балотувався до Київської міської ради від партії "Об’єднання "Самопоміч", але не пройшов. 2018 року придбав кіберспортивну компанію Natus Vincere (NaVi). Перехід власності офіційно зареєстрований 2022 року. Кріппа також був причетний до 30 різних компаній в Україні, займався широким спектром бізнесу, від електрозв'язку до фінансового лізингу.

Нагадаємо, що 5 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект про особливості приватизації державних банків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.09.2024 13:22