Фото: kievvlast.com.ua

Готель у Києві продали за 400 млн грн: це рекордна ціна з моменту відновлення приватизації

Готель "Козацький", який розташований на Майдані Незалежності у Києві, був проданий на аукціоні, в якому взяли участь три учасники. Наразі це найбільший за ціною об'єкт з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Про це повідомляє Фонд державного майна.

У відомстві зазначили, що найдорожчим лотом тижня став київський готель "Козацький", за який на аукціоні змагалися три учасники. Під час торгів його вартість зросла у 2,6 раза — зі стартових 155 мільйонів гривень до фінальних 400 мільйонів гривень. 

"Наразі це найбільший за ціною об'єкт з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року", — йдеться у повідомленні ФДМУ.

Найбільша конкуренція

Як повідомили у Фонді держмайна, дев'ять учасників змагалися за право власності на ЄМК ДП "Сільськогосподарське підприємство "Земельний фонд" у Києві, що стало найбільшою конкуренцією. Початкова ціна активу зросла у 4,76 раза — з 7,9 мільйона гривень до 37,7 мільйона гривень.

Найбільше зростання ціни

У понад 203 рази зросла вартість нежитлових приміщень колишнього магазину "Малятко" у Каневі. За актив змагались сім учасників, а його ціна зросла з початкових 12,3 тисячі гривень до фінальних 2,5 мільйона гривень.

Нагадаємо, ​на початку лютого Фонд державного майна України розпочав процедуру приватизації державної частки торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Всі отримані кошти спрямують на відновлення країни.

Також у березні повідомлялось, що з початку 2024 року Фонд державного майна залучив до загального бюджету України понад 200 мільйонів гривень. Цю суму отримали від оренди держмайна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 21.07.2024 18:55