Фото: Українська Рада Торгових Центрів

Фонд держмайна розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza

​Фонд державного майна України (ФДМУ) розпочав процедуру приватизації державної частки торговельно-розважального центру Ocean Plaza. Всі отримані кошти спрямують на відновлення країни.

Про це повідомив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

"ФДМУ розпочав процедуру приватизації державної частки ТРЦ Ocean Plaza", — написав він у Facebook.

За його словами, на поточному етапі Фонд держмайна формує аукціонну комісію, яка визначатиме умови та стартову ціну продажу активу. Після цього вони будуть внесені на затвердження Кабінету міністрів України.

"Санкційне майно — важливий для Фонду напрямок. Адже кошти підуть на відновлення країни, а успішна компанія отримає нових проукраїнських власників", — підкреслив Коваль.

Наразі Фонд очікує від ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", яка є власником ТРЦ Ocean Plaza, надання пакета документів про фінансово-майновий стан товариства. Ця інформація, за словами Коваля, необхідна для формування віртуальної кімнати даних, де потенційні інвестори зможуть ознайомитися з перевіреними та детальними відомостями про виставлений актив.

"Також до кінця лютого 2024 року ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь" повинен надати фінансову звітність за минулий рік. Усі приватизаційні процеси довкола державної частки ТРЦ Ocean Plaza відбуваються у чітко визначеному законом порядку", — додав голова ФДМУ.

Ocean Plaza

Цей торговий центр — санкційний актив, який у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд конфіскував у російських олігархів Аркадія та Ігоря Ротенбергів. У червні його передали в управління Фонду держмайна. Таким чином у дохід держави були стягнуті дві третини акцій Ocean Plaza, які належали російським олігархам.

Нагадаємо, у січні Фонд держмайна анонсував приватизацію столичного готелю "Україна". Причина — накопичені борги обсягом 45 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.02.2024 19:53