Фото: Сергій Никифоров. Джерело – сайт президента

Першими про дозвіл бити вглиб РФ дізнаються росіяни, — прес-секретар Зеленського

Президент України Володимир Зеленський обговорив дозвіл на удари вглиб Російської Федерації зі всіма партнерами. Першими про це дізнаються росіяни.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив прес-секретар президента України Сергій Никифоров.

"Першими про дозвіл бити вглиб Росії дізнаються росіяни. А вже потім буде зроблене офіційне оголошення. Остаточного рішення для вас я зараз не маю", — йдеться у заяві прес-секретаря.

Никифоров підкреслив, що Зеленський провів переговори з усіма сторонами, які приймають рішення щодо цього питання — Італією, Францією, Британією та США.

"Хоча зараз немає однозначного дозволу, але є цей величезний тиск на партнерів з боку України. Ми сподіваємось, що партнери піддадуться", — додав Сергій Никифоров.

Зауважимо, що 26 вересня, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що Україна може отримати дозвіл на удари західною зброєю по країні-агресорці Росії до початку зими.

Нагадаємо, раніше видання "Голос Америки" повідомило, що президент Сполучених Штатів Джозеф Байден ще не знімав обмеження для України на удари вглиб Російської Федерації. Паралельно Велика Британія веде "делікатні" переговори з Білим домом.

Своєю чергою прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб застеріг від передчасних рішень щодо застосування західної зброї дальньої дії по російській території. Зокрема, закривати дискусію з цього питання передчасно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2024 20:54