Трагедія під час стрибка з парашутом. Джерело: ДБР

Під час стрибків з парашутом загинув курсант: ДБР повідомило деталі

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали досудове розслідування за фактом загибелі курсанта Військової академії Одеси. Це сталося під час навчально-тренувальних стрибків із парашутом.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Трагедія трапилася 14 травня 2024 року на базі одного з українських аеродромів. Тренувальний стрибок курсант другого курсу факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 метрів", — йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за вертоліт, пошкодився й обмотався довкола ноги курсанта, а також перешкодив відкриттю основного парашута. Юнака розпочало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися.

"19-річний хлопець загинув одразу на місці події. Висловлюємо щирі співчуття родині та однокурсникам загиблого", — додали в Державному бюро розслідувань.

Слідство перевірятиме, чи відбувалася належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків, експертиза встановить чи правильно уклали парашут. У ДБР встановили, що це вже був 12 стрибок юнака за період навчання.

Нагадаємо, що в березні минулого року у Львівському університеті внутрішніх справ сталася трагедія. Там нібито застрелився з автомата 18-річний курсант другого курсу. Трагічна подія сталася під час денної варти, у виші проводили внутрішнє розслідування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.05.2024 16:08