Василь Штефко. Джерело: "Укрінформ"

Під час теракту в сільраді на Закарпатті колишнього військового врятували протези

Під час вибуху в будівлі Керецьківської сільської ради на Закарпатті 15 грудня серед постраждалих виявився і колишній військовий Василь Штефко. Тоді в приміщенні інший депутат Сергій Батрин підірвав гранати — внаслідок вибухів постраждали 26 людей, шестеро перебували у важкому стані.

В інтерв’ю "Укрінформу" Василь Штефко розповів, що його врятували протези.

"Мене врятували протези насправді жінка потім із них виймала уламки. Один протез дуже пошкоджений, інший менше. Їх доведеться міняти, але то ще довга справа, тому що маю уламкове поранення ніг, пошкоджені м'які тканини", — зазначив він.

Штефко додав, що перші дві гранати полетіли йому під ноги, а усього їх було п'ять. Перші Сергій Батрин кинув праворуч від себе, якраз у бік колишнього військового, який сидів у першому ряду.

"Це все відбулося протягом декількох секунд. Він зайшов, витягнув їх із кишень і кинув. Я пам'ятаю, що встиг лише сказати: "Прости, Боже", — а далі вже був на землі. Потім — лікарня", — пригадав колишній військовий.

Василь Штефко з Кушниці, він був депутатом від свого села. Вперше приїхав на сесію — нещодавно його звільнили зі служби за станом здоров’я, тож чоловік вирішив допомагати своїй громаді.

Унаслідок підриву гранат у будівлі сільради у Керецьках на Закарпатті в лікарні досі перебувають два десятки осіб. Троє осіб досі в стабільно важкому стані. Серед них і підривник.

Слідчі кваліфікували подію як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Крім того, Служба безпеки України класифікує її як терористичний акт. Депутату-підривнику загрожує до десяти років ув'язнення.

Як планував свій злочин депутат-підривник

У суді з посиланням на матеріали розслідування наголосили, що депутат вирішив підірвати гранати "з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району". 

За невстановлених досудовим розслідуванням обставин він "придбав три вибухові пристрої, схожі на гранати".

"Надалі підозрюваний разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання. Перебуваючи на вказаному засіданні, підозрюваний намагався вплинути на прийняття рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного. Після вказаного, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії підозрюваний, повернувшись до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі", — йдеться у заяві суду.

Нагадаємо, що 17 грудня суд обрав запобіжний захід депутату Керецьківської сільської ради на Закарпатті Сергію Батрину, який підірвав три гранати під час засідання сільради. Його утримуватимуть під вартою без можливості внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.12.2023 14:59