Фото: соцмережі / ілюстративне

Теракт з підривом гранат на Закарпатті: троє людей у критичному стані

Троє людей разом з підривником перебувають у важкому стані внаслідок підриву гранат на сесії Керецьківської сільради на Закарпатті 15 грудня. Загалом у медзакладі проходять лікування 19 осіб.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний, пише "Суспільне".

За його словами, після підриву гранат на сесії Керецьківської сільради на Закарпатті, що сталося 15 грудня, у Свалявській міській лікарні 19 осіб перебувають на лікуванні. У трьох людей критичний стан, у тому числі й у підривника. В ініціатора теракту медики діагностували пошкодження ніг і травматичний шок.

"Четверо переведуть в інші заклади здоров'я, ще чотирьох випишуть — вони не потребують стаціонарного лікування. Один — залишається в Мукачівській лікарні", — сказав Анатолій Пшеничний.

Як планував свій злочин депутат-підривник

У суді з посиланням на матеріали розслідування наголосили, що депутат вирішив підірвати гранати "з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району". 

За невстановлених досудовим розслідуванням обставин він "придбав три вибухові пристрої, схожі на гранати".

"Надалі підозрюваний разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання. Перебуваючи на вказаному засіданні, підозрюваний намагався вплинути на прийняття рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного. Після вказаного, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії підозрюваний, повернувшись до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі", — йдеться у заяві суду.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати під час засідання сесії. Його звуть Сергій Батрин. У ході засідання він підірвав в приміщенні три гранати "РГД".

Згодом правоохоронці показали момент підриву. На відео видно, як депутат дістає з кишень декілька гранат і кидає на підлогу прямо під час засідання сільради.

Раніше повідомлялось, що 16 грудня депутат-підривник із Закарпаття Сергій Батрин прийшов до тями в лікарні. Його допитувала поліція, палату охороняли від самосуду родичів жертв.

Також стало відомо, що 16 грудня, в лікарні Сваляви помер один із поранених після підриву трьох гранат в Керецьківській сільраді. Йдеться про 55-річного депутата Віктора Пряділя зі села Березники.

Відзначимо, що суд обрав запобіжний захід депутату Керецьківської сільської ради на Закарпатті Сергію Батрину, який підірвав три гранати під час засідання сільради. Його утримуватимуть під вартою без можливості внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.12.2023 17:34