Фото:structure.mil.ru

Під Мінськом уперше з листопада помітили російську авіацію: що це означає

Вперше з листопада 2022 року була помічена активність ворожої авіації в районі "Площадки 400. Купол" під Мінськом. там може перебувати командний центр білоруського угруповання збройних сил РФ.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За інформацією джерела, у п'ятницю о 09:08 з аеродрому Мачулищи злетів гелікоптер Мі-8 ВПС РБ, який о 09:18 приземлився у Волмі (під Мінськом) на території так званої "Площадки 400. Купол", де може бути розташований командний центр білоруського угруповання ЗС РФ.

У даній локації вертоліт пробув всього дві хвилини, відразу після цього він попрямував на аеродром Великий Боков (Мозир), куди о 09:50 з Мачулищ вилетіли ще два Мі-8 ВПС РБ.

"Це може говорити, що він когось туди привіз і висадив або забрав", — зазначають у "Гаюні".

Крім того, джерело зазначає, що сьогоднішні польоти можуть бути пов'язані з початком штабного тренування військ Росії та Білорусі.

"Гаюн" зазначає, що на території "Купола", як мінімум, з початку березня працювала система радіоелектронної боротьби (РЕБ), яка викликала сильні перешкоди навігаційних систем GPS/GLONASS. Ймовірно, що кошти РЕБ служили прикриття/захисту командного пункту.

Востаннє в цей район вертоліт прилітав 3 листопада 2022 року.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що немає жодних доказів тому, що Росія відновила достатню бойову міць для нового наступу на Україну. Очільник Кремля Володимир Путін переоцінив можливості російських збройних сил.

Війна, 03.02.2023 14:33