Фото: ДБР

Під суд піде керівництво заповідника на Закарпатті, яке "нагріло" регіон на 6,2 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань передали до суду справу щодо директора та головного бухгалтера Карпатського біосферного заповідника, які незаконно зменшили виплати за користування землею на 6,2 мільйона гривень. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у користуванні заповідника перебуває понад 66,5 тисяч гектарів землі, за що має сплачуватись податок до місцевого бюджету. Для зменшення витрат посадовці вирішили рахувати податок на землю за нижчим коефіцієнтом, аніж передбачено законом для земель природоохоронного призначення.

Посадовці завдали збитків державі

Фото: ДБР

Таким чином за понад рік дії такої схеми заповідник не доплатив до місцевого бюджету понад шість мільйонів гривень. Відомо, що "зекономлені" у незаконний спосіб кошти посадовці використовували у тому числі й на виплату премій собі та працівникам заповідника.

Посадовці завдали збитків державі

Фото: ДБР

Згідно з даними Бюро, в ході досудового розслідування підозрювані повністю відшкодували завдані збитки. Зазначається, що суд обрав їм запобіжний захід — особисте зобов’язання. Фігурантів обвинувачують в умисному використанні службового становища за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Нагадаємо, 22 травня працівники ДБР повідомили про підозру командиру військової частини та його заступнику, а також двом підприємцям. Їм інкримінують махінації з генераторами, які були закуплені для військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.05.2024 00:45