Підірвав гранату на дитячому майданчику: на Рівненщині судитимуть військового (фото)

Працівники ДБР завершили досудове розслідування відносно військового однієї з частин Київщини, який кинув гранату в людей на дитячому майданчику в Рівному. Унаслідок інциденту тоді постраждали троє осіб, зокрема п'ятирічна дівчинка та поліцейський.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Відзначимо, на момент вчинення злочину військовий перебував на лікарняному в рідному місті Рівне. Увечері 4 листопада 2022 року у дворі одного з будинків по вулиці Романа Шухевича чоловік почав хизуватися перед людьми бойовою гранатою. Щонайменше двічі він висмикував чеку, погрожуючи підірвати її.

Як з’ясувало слідство, чоловік був в стані алкогольного сп’яніння. Люди, які відпочивали неподалік на дитячому майданчику, викликали поліцію. Після приїзду правоохоронців військовий умисно кинув гранату в бік натовпу. Боєприпас здетонував, у результаті чого троє осіб отримали осколкові ураження.

Правоохоронці затримали військового та повідомили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Наразі він обвинувачується в придбанні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу, хуліганстві із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень та умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків", — пояснили у відомстві.

Обвинувальний акт вже направили до суду. Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, житель Києва підірвав гранату у себе у квартирі. Це сталося у неділю, 7 травня, в Деснянському районі. За інформацією правоохоронців, вибух стався через необережне поводження з боєприпасом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.05.2023 13:47