Фото: соцмережі

Киянин підірвав гранату у власній квартирі: що відомо

Житель Києва підірвав гранату у себе у квартирі. Це сталося у неділю, 7 травня, в Деснянському районі.

Про це повідомляє столична поліція.

За інформацією правоохоронців, вибух стався через необережне поводження з боєприпасом. 

"Постраждалих немає, чоловіка затримано. Кримінальне провадження відкрито за статтею "Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами", — йдеться у повідомленні.

Скільки коштуватиме розмінування України

Україна є однією з найзамінованіших країн світу. На повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів. Про це раніше повідомляв постійний представник програми розвитку ООН Яко Сільє.

Водночас, за даними президента Володимира Зеленського, на сьогодні в Україні забруднено 174 тисячі квадратних кілометрів мінами та ворожими снарядами. Це вдвічі більше, ніж територія Австрії. Він зауважив, що проблема замінувань дуже гостро стоїть у Херсонській області.

Нагадаємо, голова ДСНС Сергій Крук повідомляв, що станом на сьогодні під час розмінування 58 рятувальників загинули та понад 200 були поранені. 20% від загальної кількості загиблих — саме піротехніки, адже це найскладніша складова на поточний період для служби рятувальників.

Нагадаємо, у суботу, 6 травня, на одному з цвинтарів Макарова у Київській області виявили снаряд. Його знайшли робітники, під час копання могили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.05.2023 13:24