Фото: "Суспільне"

Підозрюваному, який стріляв у поліцейського на Вінниччині, обрали запобіжний захід

У понеділок, 22 квітня, нападнику, який стріляв у поліцейського на Вінниччині вночі 20 квітня, обрали запобіжний захід. Його відправили під варту.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"За клопотанням прокурорів другому підозрюваному суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що підозрюваний — 26-річний військовослужбовець. Йому інкриміновано вбивство та замах на життя поліцейських, а також незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

Як повідомив кореспондент "Суспільного" з зали Вінницького міського суду, запобіжний захід оголосили Віталію Василаці. Його взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

Раніше суд обрав запобіжний захід 52-річному військовослужбовцю, який також напав на загиблого Максима Зарецького. Йдеться про батька Віталія — Валерія. Він також проведе два місяці за ґратами без права внесення застави.

Що відомо про вбивство поліцейського на Вінниччині

Вночі 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль. В авто перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький, а його напарник був поранений.

Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Згодом Сухопутні війська Збройних сил України заявили, що на відео, яке, ймовірно, зняте з боді-камери поліцейського після розстрілу патруля у Вінницькій області, присутні військові однієї з бригад. Увечері 20 квітня у Вінницькій області знайшли автомобіль підозрюваних у нападі на патруль поліції. В авто був скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи й інші речові докази.

Нагадаємо, 21 квітня поліція затримала підозрюваних у нападі на поліцейських у Вінницькій області, який стався напередодні. Чоловікам загрожує довічне покарання.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у дезертирстві військовослужбовцям, причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині. Також перевіряється інформація щодо викрадення підозрюваними вибухівки та зброї з підрозділу їх військової частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.04.2024 17:35