Фото: НАБУ

Підприємець пропонував хабар командувачу українських військ: НАБУ взяло чоловіка "на гарячому"

Правоохоронці затримали на гарячому підприємця, який пропонував хабар військовому високопосадовцю. Зловмисник хотів підкупити командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" Едуарда Москальова.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За матеріалами слідства, підприємець запропонував командувачу ОСУВ "Одеса" хабар у 200 тисяч гривень. Натомість хотів отримати дозвіл на вилов біоресурсів у забороненій прикордонній зоні.

"Однак командувач ОСУВ "Одеса" звернувся до правоохоронців. За його заявою було порушено кримінальну справу. Командувач сприяв викриттю цього злочину. Попередня кваліфікація дій підприємця - ч. 3 ст. 369 КК України, тобто пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі", — йдеться в повідомленні.

У разі доведення вини йому загрожує позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, 17 листопада у Чернівецькій області поліцейські викрили у хабарництві заступника генерального директора лікарні — голову військово-лікарської комісії. Він вимагав хабар від військовослужбовця Збройних сил України за отримання групи інвалідності.

Ласого на незаконний підробіток голову військово-лікарської комісії затримали під час отримання неправомірної вигоди. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.11.2023 17:31