Фото: соцмережі

Підрив А-50 у Білорусі: у Зеленського відповіли на звинувачення Лукашенка

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на звинувачення Олександра Лукашенка щодо нібито причетності "українського терориста" до удару по російському літаку А-50.

Про це він написав у своєму Twitter.

Радник заявив, що "потрібно визначитися з дефініціями" і нагадав, що відповідальність за інцидент взяли на себе білоруські партизани.

За його словами, підрив російського літака далекого радіолокаційного виявлення і управління А-50У ПКС РФ у білоруських Мачулищах — це не теракт чи диверсія, а антитерористичний акт.

"Потрібно визначитися з дефініціями. Теракт  це коли з території Білорусі запускають ракети по містах. Диверсії  коли з білоруського кордону заходять ДРГ. Удар по літаку-корегувальнику А-50 — антитерористичний акт, здійснений, до речі, місцевими партизанами", — написав Подоляк.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на білоруському аеродромі "Мачулищі" пролунали два вибухи. Пізніше стало відомо, що пошкоджень зазнав російський літак ДРЛВ А-50, його атакували двома дронами з території Білорусі. Згодом речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат назвав пошкодження російського розвідувального літака А-50 на білоруському аеродромі "Мачулищі" є доброю новиною для України. Саме цей літак проводить радіолокаційну розвідку та допомагає окупантам вести бойові дії.

7 березня білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив у вибухах на білоруському аеродромі "Мачулищі" СБУ та ЦРУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2023 16:23