фото t.me/dubinskypro

Підсанкційний Дубінський, який вимагав мобілізації нардепів, обурився через спробу вручити йому повістку (відео)

У четвер вранці, 5 жовтня, народному депутату Олександру Дубінському у Києві представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки спробував вручити повістку. У цей час політик прийшов до будівлі Державного бюро розслідувань.

Відповідне відео з'явилось у Мережі. Його запросили до військкомату на 6 жовтня для уточнення військово-облікових даних, але політик відмовився брати повістку.

"А я не буду її забирати просто. Так буває. Залишіть собі на пам’ять, гаразд?" — сказав Дубінський працівнику ТЦК.

Варто відзначити, що раніше Олександр Дубінський зареєстрував у Раді законопроект про мобілізацію нардепів.

Раніше повідомлялось, що Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутатові Олександру Дубінському. Його підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон.

Обшуки, допити й підозра Дубінському: з чого все почалося

Інформація про те, що Дубінський здійснив закордонний вояж, з'явилася у мережі наприкінці липня. Так, блогер Антон Швець 25 липня опублікував пост про те, що Міністерство охорони здоров’я допомагає Дубінському виїхати за кордон. За його словами, нардеп вивіз батька з тимчасово окупованого Донецька в Україну попри небезпеку через обстріли РФ, щоб пізніше отримати дозвіл на виїзд у Європу.

Довідка Дубінському

Документ з Telegram-каналу Антона Швеця

Сам Дубінський підтвердив, що отримав право на виїзд з України для супроводу батька до нібито іноземної онкологічної клініки.

"У зв'язку зі складним діагнозом та відсутністю можливості для лікування батька в Україні, ми змушені проводити частину аналізів та терапії за кордоном. Для цього ми звернулися до МОЗ з усіма підтверджувальними документами та отримали право виїхати", — написав політик у Telegram.

Вже 3 серпня ДБР та СБУ прийшли з обшуком до Дубінського, після чого його викликали на допит. 5 серпня обшуки проводилися у Володимира Колодюка, який є помічником нардепа. Ймовірно, він допомагав Дубінському оформити підробні документи, коли сам депутат перебував за кордоном.

7 серпня Дубінський також прибув на черговий допит. ЗМІ писали, що нардеп намагався ввести слідство в оману, відмовляючись давати відповіді по суті запитань щодо обставин свого перебування за кордоном та підробки документів. Через це і знадобився повторний допит.

Нагадаємо, про те, що нардеп отримав підозру, повідомляв він сам у соцмережах, а також це підтвердили джерела TrueUA у правоохоронних органах. Водночас правоохоронні відомства офіційно відповідну інформацію ще не оприлюднювали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.10.2023 17:55