Фото: соцмережі

Підтоплення на Херсонщині: влада повідомила про позитивну тенденцію

На Херсонщині спостерігають тенденцію на зменшення рівня підтопленняУ Херсоні вода тримається на відмітці понад п'ять метрів.

Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Він зазначив, що у Херсоні вода тримається на відмітці 5,35 м. Спостерігається, що за вечір вода впала на 20 сантиметрів. У 32 населених пунктах Херсонщини затоплено 3624 домівки. Евакуйовано — 2352 людини та близько 550 тварин.

"Шановні херсонці, якщо ви проживаєте у зоні підтоплення — невідкладно виїзжайте звідти. Перечекати там — не варіант. Не наражайте себе на смертельну небезпеку. Після евакуації вас забезпечать усім необхідним", — наголосив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 09:15