Пігулки Pfizer схвалили в боротьбі з коронавірусом

29 СІЧНЯ 2022 16:55

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) дозволило використовувати препарат "Паксловід" (Paxlovid) американської фармацевтичної компанії Pfizer для лікування дорослих людей з високим ризиком тяжкого перебігу коронавірусу.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на пресслужбу агентства.

"Комітет EMA з лікарських засобів для людей рекомендував надати умовне реєстраційне підтвердження для перорального противірусного препарату Paxlovid, щоб лікувати COVID-19", — ідеться у повідомленні.

Зокрема,препарат схвалили для людей із високим ризиком виникнення тяжкої форми коронавірусу, яким не потрібен додатково кисень.

На думку ЕМА, лікування з використанням "Паксловід" значно знижує кількість госпіталізацій або смертей у пацієнтів, які мають щонайменше одне основне захворювання, що може спричинити тяжкий перебіг COVID-19.

За результатами дослідження, протягом місяця після лікування препаратом "Паксловід", яке тривало 5 днів, лише 0,8% (8 з 1 039) пацієнтів було госпіталізовано більше ніж на 24 години. Водночас частка госпіталізованих серед тих пацієнтів, яким давали плацебо, вища — 6,3% (66 з 1 046 людей).

Окрім того, у групі пацієнтів, які приймали пігулки проти коронавірусу, не було жодного летального випадку. У групі, яким давали отримували плацебо, померло 9 людей.

Як зазначили, результати дослідження стосуються варіанту коронавірусу "Дельта". Однак передбачають, що "Паксловід" також буде ефективним проти "Омікрону" та інших варіантів.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: США готує новий пакет військової допомоги для України

Суспільство, 29.01.2022 16:55