Фото: agravery.com

Після атаки РФ по судну у Чорному морі зросли світові ціни на пшеницю, — Bloomberg

Ціни на пшеницю у світі підскочили до найвищого рівня за останні два місяці. Це пов'язують з атакою Росії на судно у Чорному морі, яке перевозило зерно.

Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що ф'ючерси на пшеницю підскочили на 2,2% після того, як Україна заявила, що Росія вразила ракетою корабель із зерном.

"Ціни на зерно піднялися до сесійних максимумів, коли торги відновилися після ранкової перерви в Чикаго, при цьому зростання відбулося напередодні щомісячного звіту про попит і пропозицію Міністерства сільського господарства США, який повинен бути опівдні", — вказує Bloomberg.

Журналісти вказують, що пшениця подорожчала до 5,9175 долара за бушель. Це найвищий показник з липня 2024 року.

Варто зазначити, що раніше заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький повідомляв, що під час повномасштабного вторгнення окупанти вкрали та знищили українського зерна та іншої агропродукції на мільярди доларів. За його словами, Росія викрала з окупованих територій України понад 1 700 тонн української агропродукції та продовжує знищувати сільськогосподарську інфраструктуру.

Нагадаємо, 12 вересня російські терористи здійснили ракетну атаку на судно у Чорному морі, яке перевозило пшеницю для Єгипту. Внаслідок ворожого обстрілу люди не постраждали. Президент України відреагував на обстріл та оприлюднив фото наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.09.2024 19:45